5 razloga zašto su zeleni zidovi važni u poslovnom prostoru

U modernom poslovnom svietu, sve više se naglašava važnost stvaranja ugodnog i produktivnog radnog okruženja. Jedan od načina da se to postigne je korištenje zelenih zidova od mahovine u radnom prostoru. Mi smo vam pripremili 5 razloga zašto su zeleni zidovi odličan izbor za radni prostor:

1. Povećavaju produktivnost

Studija koju su sproveli naučnici na Univerzitetu u Eksteru u Velikoj Britaniji je pokazala da prisutnost biljaka u radnom prostoru može povećati produktivnost zaposlenih za do 15%. Zeleni zidovi stvaraju ugodno i inspirativno okruženje, što može potaknuti zaposlenike da budu produktivniji. Zbog svojih velikih dimenzija i izgleda, mogu zameniti veliki broj biljaka, ali se i savšeno uklopiti uz postojeće biljke.

2. Smanjuju stres

Mnogi ljudi se bave kućnim „baštovanstvom“ kao načinom da prebrode stres, zeleni radni prostor može proizvesti sličan uticaj. Studija je zaključila da biljke u vašem domu ili kancelariji mogu učiniti da se osećate ugodnije i opuštenije. Zelena boja je snažno povezana sa prirodom, koja smanjuje stres i podstiče osećaj smirenosti i spokoja. Zeleni zidovi od mahovine upravo imaju taj efekat.

3. Smanjuju buku

Zeleni zidovi djeluju kao prirodni izolator zvuka, što znači da smanjuju nivo buke u radnom prostoru. Ovo je posebno korisno za radna mesta koja su smještena u bučnim dijelovima grada ili koja su izložena buci iz drugih dielova zgrade.

4. Podstiču kreativnost

Svi znamo koje su prednosti prirode u stvarnom svetu, ali da li ste znali da gledanje u biljke može pomoći vašem mozgu da funkcioniše drugačije i da se osećate opuštenije, fokusiranije i kreativnije? Studija koju su sproveli Human Spaces otkrila je da su zaposleni u kancelarijama sa prirodnim elementim postigli 15% veći rezultat za kreativnost od onih bez. Ova povezanost sa prirodom može također smanjiti stres i anksioznost, što može dovesti do poboljšanja kvalitete rada i boljeg iskustva zaposlenih u radnom okruženju.

5. Estetski izgled

Zeleni zidovi su estetski privlačni i bukvalno donose deo prirode u bilo koji radni prostor. Oni također mogu biti kreativno rešenje za arhitektonsku dekoraciju, te pružiti ekskluzivnost i originalnost koja se ne može postići drugim dekorativnim elementima.

Ukratko, zeleni zidovi od mahovine su odličan izbor za radni prostor zbog svojih brojnih prednosti za zdravlje, produktivnost i estetiku. Svaki zid priča svoju priču i svaki je jedinstven.

Podeli:

Pročitaj takođe

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaNazad u prodavnicu