Zeleni zid od mahovine

Zeleni zid od mahovine je savršen način da se lepota i blagodeti prirode prenesu u vaš prostor bez dodatne obaveze održavanja. Ne treba im svetlost ili voda i izgrađeni su da traju godinama. Osim što stvaraju pravu fokusnu tačku u vašem prostoru, oni takođe nude odličnu akustičnu izolaciju koja može biti prava korist za smanjenje buke i eha.

Stilovi zelenih zidova od mahovine po meri

S obzirom da je svaki zeleni zid od mahovine ručno izrađen, možete birati između više vrsta, boja ili oblika najkvalitetnije mahovine, geometrijskih šara i veličine zida. Zidovi od mahovine takođe predstavljaju odličnu pozadinu za logo vaše kompanije.

Kako izabrati poziciju za postavljanje zelenog zida?

Zeleni zid je kompozicija sačinjena od mnoštvo ekoloških tonova pored pomenutih estetikih i istorijskih. Jedan od razloga zašto bi ste poželeli da prostor obogatite ovim zelenim tonovima je to što mahovina smanjuje nivo buke i apsorbuje višak vlage iz vazduha.

Mali formati možda ne mogu da postignu ovaj efekat, međutim ukoliko čitav jedan zid prekrijemo mahovinom efekat će biti kvalitetniji vazduh sa manje vlage i prašine.

Benefiti zelenog zida

Izrada prema zahtevima

Svaki zeleni zid se izrađuju prema specifičnim zahtevima, pružajući vam mogućnost da stvorite jedinstvenu i personalizovanu zelenu oazu. Bez obzira na veličinu, oblik ili prostora, prilagođavamo se vašim potrebama.

Prigušuje buku

Zahvaljujući svojoj gustoj strukturi, zeleni zid stvara efikasnu zvučnu izloaciju, što rezultira smanjenjem buke u prostoru. Uživajte u mirnijem i tišem prostoru, bez nepoželjnih spoljašnjih zvukova.

Dugovečno

Kvalitetni materijali i stručna izrada osiguravaju da će vaš zeleni zid zadržati svoj lep izgled i svežinu tokom dugog vremenskog perioda, čime ćete dugoročno uživati u njegovim benefitima.

Dostupno u mnoštvo boja i oblika

Bez obzira da li želite da unesete živopisne boje u prostor ili da stvorite elegantnu i minimalističku estetiku, zahvaljujući velikom izboru različitih vrsta mahovine i njenih nijansi, kao i stabilizovanih biljaka, možete pronaći zeleni zid koji će savršeno odgovarati vašem prostoru.

Bez održavanja

Jedan od najvećih benefita zelenih zidova od mahovine je njihova jednostavnost održavanja. Ne zahtevaju zalivanje, đubrenje ili rezanje, čime se eliminiše potreba za redovnim održavanjem. Uštedite vreme i energiju, dok uživate u prirodi.

Bez insekata

Zeleni zid je otporni na insekte, čime se eliminiše potencijalne probleme koji su česti kod drugih vrsta biljaka. Uz ove zidove, možete se opustiti i uživati u prirodi bez brige o nepoželjnim insektima.

Uslovi za ugradnju

Ovo je najčešće pitanje koje dobijamo i za koje je najkraći odgovor – Skoro svuda. 

Preporučujemo postavljanje zida od mahovine u zatvorenom prostoru, dalje od direktne sunčeve svetlosti. Ne bi trebalo da stavljate zid od mahovine blizu otvora za grejanje ili klimatizaciju.

Održavanje i trajanje zida

Zidovi od mahovine ne zahtevaju puno nege kao što su navodnjavanje, podrezivanje ili prihrana. U zavisnosti od vrste mahovine, zahtevaju minimalan nivo pažnje u vidu povremenog prskanja tečnošću za održavanje ili čak ni to. Uz pravilno održavanje i adekvatne uslove, naši zeleni zidovi mogu trajati više od 5 godina.

Vrste mahovine za zeleni zid

irvasova-mahovina

Irvasova mahovina

Irvasova mahovina, poznata po svom neodoljivom izgledu koji podseća na rogove irvasa. Njenu strutkuru čine na hiljade isprepletanih rizoda i dolazi u tri vesele nijanse - kivi, maslina i avokado.

loptasta-mahovina

Loptasta mahovina

Loptasta mahovina predstavlja jedinstvenu vrstu mahovine koja se ističe svojim izgledom i gustim, zaobljenim formama. Ova mahovina se često koristi u kombinaciji sa ostalim vrstama mahovine kako bi se stvorile slojevite i teksturirane celine, dok elegantan element prirode joj omogućava da se koristi i samostalno.

ravna-mahovina

Ravna mahovina

Ravna mahovina se može samostalno koristiti, a u okviru nje se napraviti različiti relefi, ali najbolje je kada se kombinuje sa drugim vrstama.

Različita primena

bpolar zeleni zid

Poslovni prostori

Zeleni zidovi od mahovine su sve popularniji izbor za poslovne prostore širom sveta. Donose prirodu u unutrašnje prostorije i svežinu u radno okruženje. Ovakvi poslovni prostori su estetski privlačni i mogu stvoriti pozitivnu atmosferu koja podstiče kreativnost i produktivnost zaposlenih. Takođe, pružaju prirodnu zvučnu izolaciju, apsorbujući buku i stvarajući tišu i ugodniju radnu atmosferu.

dom zeleni zid

Dom

Zeleni zid može transformisati svaki dom u oazu prirode. On donosi elemente prirode u enterijer, harmoničnu i opuštajuću atmosferu. Mahovina je mekana i dodir s njom može pružiti osećaj relaksacije. Oni se mogu postaviti u bilo koju prostoriju u domu, kao što su dnevna, spavaća, radna soba, ali i u hodniku.

Događaji

Bilo da je reč o konferencijama, izložbama ili korporativnim događajima, zeleni zidovi od mahovine mogu pružiti izuzetan vizuelni efekat i da stvore nezaboravnu atmosferu. Oni mogu poslužiti kao pozadina za fotografisanje, dodajući prirodni element i boje svakom kadru. Zeleni zidovi od mahovine mogu biti prilagođeni temi ili brendu događaja, stvarajući unikatnu i upečatljivu scenografiju.

Cena izrade zelenog zida

Cena zelenog zida od mahovine se formira na osnovu više parametara, a obračunava se na osnovu površine koju mahovina pokriva u kvadratim metrima. Na cenu utiče vrsta mahovine, odnosno njihov odnos prilikom kombinovanja, različite dodatne biljke i ostali dodatni elementi.  Pošaljite upit kako bismo vam dali preciznu ponudu. 

Naši projekti

zeleni-zid-od-mahovine-dechatlon

Dechatlon

NLB Komercijalna banka

zeleni-zid-mahovina-tarkett

Tarkett

zeleni-zidovi-od-mahovine-vegait

Vega IT

Hespo

bpolar zeleni zid

Bpolar

Stupite u kontakt sa našim stručnim timom kako bismo mogli da transformišemo vaš prostor sa ovim živopisnim zelenim zidovima.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaNazad u prodavnicu